Resultaten voor kennisinstituut duurzaam verpakken

kennisinstituut duurzaam verpakken
Duurzame verpakking van zuivel Groen Kennisnet.
Wat is duurzaam? Volgen Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV is de milieudruk van drankenkartons lager dan die van glazen of plastic retourflessen. Die flessen gaan hooguit 15 keer mee. En de melkpakken zijn steeds duurzamer: het karton komt uit FSC-gecertificeerde bosbouw.
Plus stopt met zwart plastic verpakkingen vanuit milieuoverwegingen.
UTRECHT Plus stopt met het gebruik van zwarte kunststof verpakkingen omdat deze in de praktijk niet zijn te recyclen. Het stoppen met verpakkingen van zwarte kunststof is de eerste stap in het streven de milieu-impact van verpakkingen van huismerkproducten terug te dringen.
KIDV-verdiepingsbijeenkomst Duurzaam Verpakken en kwaliteitsbeleving EVMI.
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV organiseert op 8 maart de verdiepingsbijeenkomst Duurzaam Verpakken en kwaliteitsbeleving. Zes deskundigen vanuit de wetenschap en de praktijk geven antwoord op de vele vragen van producenten en importeurs over recyclebare verpakkingen en de kwaliteitsbeleving daarvan.
Een duurzaam product verdient een duurzame verpakking Motivaction International.
Lisette Kaupmann, Innovator Duurzaamheid en Vernieuwing Stedin. Verdiepingsbijeenkomst Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV, 16 april 2015.: Vijf tinten groen. Eerlijk wit en de kracht van zwart, gelardeerd met vrolijk geel en blauw Zo leverde de tweede Verdiepingsbijeenkomst van dit jaar van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken een kleurig palet van verhalen op over duurzaamheid en verpakkingen.
KIDV bestaat 5 jaar en maakt balans op VerpakkingsManagement.
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV bestaat vijf jaar. Voor het KIDV reden om de balans op te maken: wat is er in de afgelopen jaren bereikt en hoe heeft dat bijgedragen aan een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal? In de afgelopen jaren heeft het KIDV kennis over duurzaam verpakken ontwikkeld, bijeengebracht en gedeeld met partners in de verpakkingsketen.
Millieu Centraal en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken over de Weggooiwijzer Jumbo 2015.
Het systeem is vrij beschikbaar, te gebruiken door alle Nederlandse supermarkten en fabrikanten en ontwikkeld in samenwerking met onder andere Nedvang en Milieu Centraal. Informatie is te verkrijgen bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan mijn verslag.
Duurzaam verpakken, NVZ Schoon, Hygiënisch, Duurzaam.
Het plan is vastgesteld door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV en aangeboden aan de ondertekenaars van de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 2022. NVZ directeur Hans Razenberg is blij met het plan: Innovatie en duurzaamheid zijn voor de was en reinigingsbranche centrale waarden.
Kennisinstituut Duurzaam Verpakken Brancheverduurzamingsplannen.
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV heeft op 3 juli 2015 een brief over de vaststelling van de eerste set brancheverduurzamingsplannen met hoogst haalbare doelen naar staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gestuurd. Het betreft de plannen van de branchegroepen Groenten en Fruit, Levensmiddelen inclusief diervoeding en Thuiswinkel.
HvA start samenwerking duurzaam verpakken Hogeschool van Amsterdam.
Gerard van Haarlem, decaan van de Faculteit Techniek, tekende namens het onderzoeksprogramma Urban Technology en de opleiding Engineering een samenwerkingsovereenkomst met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV, De Haagse Hogeschool HHS en HAS Hogeschool HAS. De KIDV, HHS, HAS en de HvA gaan samen onderzoek en onderwijs ontwikkelen waarin duurzaam verpakken centraal staat.
KIDV werkt samen met hogescholen aan duurzaam verpakken Pack Online.
16 april 2018. Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV heeft een samenwerkingsovereenkomst met drie hogescholen gesloten om het vakgebied van duurzaam verpakken in het hoger onderwijs verder te ontwikkelen. De samenwerking is met de HAS Hogeschool in Den Bosch, De Haagse Hogeschool De HHs en de Hogeschool van Amsterdam HvA.
Duurzaam Verpakken.
KIDV Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. VNP Vereniging Papier en Kartonfabrikanten. Meer informatie over Duurzaam Verpakken? Contact Siem Haffmans. Duurzaam verpakken staat voor het integreren van milieu-aspecten bij het ontwerp van een product-verpakkingscombinatie. Dit betekent dat er naast marketing, economische en technische criteria ook rekening gehouden wordt met milieu-criteria.
Inspirerende en duurzame voorbeelden Vouwkarton Platform Nederland.
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken KIDV publiceert inspirerende voorbeelden van duurzame verpakkingsoplossingen. Vouwkarton is een duurzaam verpakkingsmateriaal. Het is afkomstig van een hernieuwbare grondstof hout of een ander bio-materiaal zoals suikerriet of gras en is zeer goed én hoogwaardig recyclebaar. Duurzame en inspirerende verpakkingsoplossingen.

Contacteer ons